Чебурек з помідорами і сиром

Автор: Мария Вихарева, г. Киев Дата: 27.03.2013 Просмотров: 5710 Комментарии : 0

Чебурек с помидорами и сыром Вам буде потрібно:

Для тесту:

  • 4 склянки борошна (по 250 мл);
  • 1.3 склянки води (~ 320 мл);
  • 1 столову ложку горілки (можна і без горілки);
  • 1 куряче яйце;
  • 2 стол. ложки рослинної олії (можна будь-якого масла, жиру);
  • 0.5 чайної ложки солі.

Для начинки:

  • м'ясний фарш
  • сіль
  • спеції: перець чорний мелений, коріандр, орегано, кінза свіжа
  • помідори
  • сир


Закип'ятити воду з сіллю і маслом (масло надає готовим чебуреками характерну "пузирчастость"). Негайно заваримо в ній 1/2 склянки борошна, намагаючись розмішати грудки, і даємо охолонути (заварювання частини борошна робить тісто м'яким і пластичним).

Додати яйце і горілку (можна без горілки, але по-моєму з горілкою краще), перемішати (яйце підвищує "пузирчастость" і міцність тесту, кілька знижуючи пластичність і м'якість). Постепено додаючи решту муки, вимісити тісто. Тісто не повинно липнути до рук, якщо липне - додати ще трохи борошна. Дати настоятися не менше 1 години (можна хоч 10). У процесі вистоювання 1 раз перемять.

Для фаршу беремо, крім самого фаршу - сіль, перець чорний мелений, коріандр, орегано, можна додати свіжої кінзи.
У розкачане тісто викладаємо фарш тонким шаром, зверху тонкі скибочки помідорів, трьом сир.
Закриваємо чебуреки, смажимо на сковороді (трохи масла) або в сотейнику (2-3 см масла).

Уважно стежте за тим, щоб краї чебуреків були Защипнути щільно.


рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, чебуреки з м'ясом, сиром, заварне тісто

Теги: коріандр , орегано , перець чорний

Связанные товары