Сливове варення з кардамоном, м'ятою і лемонграсс

Автор: Ольга Ковмир Дата: 17.05.2012 Просмотров: 6645 Комментарии : 0

Сливовое варенье с кардамоном, мятой и лемонграсс Вам буде потрібно:

  • 1 кг жовтої сливи без кісточок
  • 1 кг цукру
  • 1 ч.л. яблучного пектину (конфітюрка)
  • Спеції: кардамон - 0,5 десертної ложки, лемонграсс - 0,5-1 десертна ложка, м'ята 1-2 десертних ложки

Пригостили мене якось сливою ... Жовтої сливою якогось кіслющего сорти, більше схожою на аличу. Ну росла така у людей ... :) Їсти її свіжою було неможливо - зводило щелепу. І вирішила я її пустити на вареньевие експерименти. Варення в результаті вийшло одне з найоригінальніших.

Технологію приготування варення з яблучним пектином читаємо в рецепті черешневого варення з шафраном.

Отже, коли наша суміш з сливи, пектину і цукру закипіла - закидаємо туди спеції. На 1 кг сливи і 1 кг цукру беремо приблизно 0,5 десертної ложки свежемолотого кардамону, 0,5-1 десерной ложки свіжомелених сушеної трави лемонграсс, яка додасть варення лимонний аромат без кислоти лимона, якої у нас в варення і так вистачає, і 1 -2 десертній ложки сушеної м'яти. М'яту можна взяти і свіжу, дрібно подрібнивши листочки. З співвідношенням і кількістю спецій можна погратися. Прянощі я завжди кладу в їжу за смаком і ароматом, поступово додаючи до отримання бажаного результату.

Варимо варення зі спеціями ще 5 хвилин і закриваємо в банки. Це варення я називаю варенням зі смаком карамельки Рошен. Саме таким вийшов результат. Солодко-кисле, з ні на що не схожим ароматом, а вірніше схожим саме на запах льодяників - але тільки абсолютно натуральне, без будь-яких штучних ароматизаторів. До речі, з кардамоном, м'ятою і лемонграсс можна готувати не тільки сливове варення, але і варення з аличі. І напевно з чогось ще, про що я напишу, коли це спробую.


рецепти зі спеціями, прянощами, приправами, пряними травами, сливове варення

Теги: кардамон , лимонник , м'ята , пектин

Связанные товары

Связанные статьи

Черешневе варення з шафраном

Черешневий ВАРЕННЯ з шафраном - дуже ароматне і запашне варення зі світлої черешні з натуральним шафраном. Прекрасний десерт для ласунів з дуже вишуканим смаком, простий і швидкий в приготуванні.

Детальніше

Пектин

Пектин - харчова добавка-загущувач Е440 рослинного походження, міститься в усіх вищих рослинах. Найбільш поширений пектин яблучний і цитрусовий. Має виняткову користь для організму людини, є природним сорбентом. Види пектину відрізняються за своїми властивостями і застосування.

Детальніше